Site icon Zväz slovenského lyžovania

PRETEKY SVETOVÉHO POHÁRA SA VRACAJÚ DO JASNEJ

Viceprezidentka Zväzu slovenského lyžovania Jana Palovičová potvrdila, že lyžiarske stredisko Jasná bolo zaradené do predbežného návrhu kalendára pretekov FIS Svetového pohára v zimnej sezóne 2023/ 2024. Preteky Svetového pohára žien v slalome a obrovskom slalome sa tak pravdepodobne vracajú do Jasnej.

„Po úspešnom usporiadaní Svetového pohára v roku 2021, počas koronovej krízy, ktorý sme pripravili famózne, nám FIS umožnila usporiadať obrovský slalom a slalom žien v sezóne 2023/ 2024. Zatiaľ je všetko v štádiu návrhu, ktorý bude schvaľovať komisia 2. – 5. mája v Cavtate.“

Zväz slovenského lyžovania má oprávnenie podávať žiadosť o organizáciu Svetového pohára na Medzinárodnú federáciu. Má bohaté skúsenosti z minulosti, keď bol na Slovensku organizovaný Svetový pohár so silným ohlasom a vysokou kvalitou.

FIS pri výbere lokalít pre preteky Svetového pohára posudzuje viaceré kritériá. Práve úspešná organizácia pretekov Svetového pohára v minulosti prispela k tomu, že Slovensko je v novom navrhovanom kalendári 2023/ 2024 a môže byť opäť hostiteľom týchto pretekov. Lyžiarske stredisko Jasná je vnímané ako kredibilný organizátor s výborne pripravenými traťami.

„Všetci sa z toho veľmi tešíme, pretože opäť uvidíme všetky pretekárky Svetového pohára na čele s našou Petrou Vlhovou, a samozrejme aj našimi ďalšími mladými pretekárkami, Rebekou Jančovou a ostatnými. Určite je to výborný termín, pretože je pred olympiádou. S radosťou budeme vítať všetkých účastníkov, ktorí prídu a pomôžu nám vytvoriť krásnu atmosféru,“ dodala Palovičová.

 Podľa predbežného návrhu sú preteky v Jasnej naplánované na tretí januárový víkend v termíne 20. – 21. január 2024, pričom sobota bude patriť obrovskému slalomu a nedeľa slalomu žien.

Vyjadrenie Jany Palovičovej TU.

 

Exit mobile version